fbpx

Как да свържете устроиството

След като сте свързали таблото не бързайте да включвате бушона на бойлера,първо изтеглете Smart Life и се регистрирайте, стъпки 1 и 2. Ако сте с wifi контакт не бързайте да го включвате!

СЛЕДВАЙТЕ СТЪПКИТЕ ПО ДОЛО!!

Какво е Smart Life?

Smart Life е софтуер за контрол на устройства за домашна автоматизация .
С Smart Life потребителите могат да контролират и управляват повече от 100 умни домашни устройства.

Инсталация и настройка на софтуера Smart Life

стъпка 1

 1. Включете камерата на вашият телефон и сканирайте долните линкове или изтеглете директно  Smart Life от GooglePlay или APPStore.                                                                   
сканирай
 • стъпка 2
 • Натиснете бутона Регистрация :
 • След като изтеглите приложението направете регистрация с имейл или телефон. Потвърдете регистрацията от имейла си или чрез получения SMS.

Ако сте въвели всичко правилно, програмата ви отваря стартовия прозорец.

Честито Ви се регистрирахте и сте готови да управлявате устройствата в вашия дом.

Сега включете бушона на бойлера или wifi контакта ,ще започне да мига син диод.

Добавяне на устройство:

 • Стартирайте приложението Smart Life и докоснете иконата „+“ в горния десен ъгъл.
 • Ще видите списък с различни видове категории устройства в приложението. Изберете съответния тип категория, а след това намерете устройството, което ще добавяте. Има и други две опции за откриване на вашето интелигентно устройство – Бърза връзка с QR код и режим автоматично търсене “Auto Scan” (за него е нужен GPS/Локация да е включен).
   Ако искате автоматично търсене, докоснете “Auto Scan” и се уверете, че индикатора на смарт джаджата (обикновено LED лампичка) мига бързо. Ако вашето интелигентно устройство е активирано коректно и сте избрали WiFi мрежа, приложението Smart Life ще го открие и ще преминете към следващата стъпка.
   Като алтернатива можете да докоснете бутона [-] в горния десен ъгъл на екрана, да разрешите на приложението да изплозва вашата камера и да сканирате QR кода на устройството (при положение, че има такъв).
 • Ще трябва да въведете паролата за безжичната си мрежа. Някои интелигентни устройства поддържат само 2.4GHz WiFi мрежи, докато някои поддържат и 5GHz мрежи. Моля, свържете се с безжична мрежа 2.4GHz, която устройството ви поддържа. Докоснете „Потвърди“.
 • Потвърдете домашната си мрежа и докоснете „Свържи сега“.
 • Изчакайте отброяването 100% да завърши за успешно свързване на системата.
 • Вашето устройство вече е свързано с приложението Smart Life и можете да го управлявате дистанционно.

Функции на Smart Life 

Това мобилно приложение е едно от най-големите централизирани приложения за управление на хиляди интелигентни устройства. С него можете да контролирате своите интелигентни устройства дистанционно и да настроите сложна верига от команди и автоматизации.

Нека разгледаме някои от най-известните функции на Smart Life. Но имайте предвид, че следният списък от функции в никакъв случай не е изчерпателен – функциите са толкова големи, колкото и броя на умните устройства, които притежавате, защото повечето умни устройства също се предлагат със собствен уникален набор от функции.

Дистанционно управление

С Smart Life можете да контролирате всичките си умни устройства дистанционно от телефон или таблет. Независимо дали сте в друга стая, на работа или на друг континент, можете да контролирате умните си устройства, като използвате само Интернет свързаност и мобилното приложение.

Това може да бъде невероятно полезно в няколко ситуации.През нощта не е нужно да обикаляте цялата си къща, като се уверите, че всички светлини са изключени – просто ги изключете дистанционно с един бутон.

Ако се сетите, че сте оставили климатика включен, когато излизате от къщата, не е нужно да се ядосвате – можете просто да го изключите дистанционно.

Управлявайте няколко устройства

Приложението Smart Life е съвместимо с много широка гама от интелигентни устройства във всички категории. Можете да конфигурирате всички тях в едно приложение за смартфон и да ги контролирате заедно.

Гласов контрол

Можете да конфигурирате приложението с помощта на гласови команди чрез Amazon Alexa, Google Assistant и Cortana. Това означава, че можете да контролирате всичките си устройства, използвайки гласови команди..

Фамилно споделяне

Можете да споделяте управлението с различни членове на семейството. Можете също така да оторизирате колко “власт и контрол” имат различните членове на семейството, за да не си играят с устройства, които не трябва.

Оповестяване в реално време

Приложението може да ви сигнализира в реално време. Ако сензорът ви за движение се задейства, ако димната ви аларма се включи, или в други безброй ситуации. Ако сте си изградили собствена охранителна инсталация от смарт джаджи, независимо къде се намирате, можете да бъдете сигурни, че ще бъдете оповестени при взлом, пожар, наводнение и други опасности.

Режим “Няма ме вкъщи”

Можете да задействате “Away Mode“, така че приложението автоматично и произволно да включва и изключва светлините ви. Това може да възпре евентуални крадци, защото ще изглежда, че домът ви е зает, но вие сте някъде на почивка.

Автоматизация

С Smart Life можете да изградите прости и сложни сцени за автоматизация. Тук може да включите и IFTTT за да добавите и още условности при изпълнението им. Достатъчно е само вашето въображение.

 • можете да настроите автоматизация за да изключите всичките си устройства, когато излизате от вкъщи;
 • да изключите някои устройства, когато лягате;
 • да промените цвета на светлината според времето навън.
 • и много, много други

Създаване на Групи

Можете да групирате своите смарт устройства в различни категории въз основа на функционалност, местоположение, възможности или други категории.Например: може да свържете всички светлини в дома си към една група, наречена „Lights“, или можете да свържете всички устройства във вашата кухня към една група, наречена „Kitchen“. Това ви позволява да управлявате няколко устройства с едно докосване.

График за работа

Можете да установите графици за това кога определени устройства трябва да се включват или изключват.Например: можете да планирате всичките си светлини да се изключват автоматично в 22:00 или всички светлини да се включват в 17:00 вечерта.

Настройването на графици също ви помага да се уверите, че нито едно устройство не е включено, когато не е трябвало да бъде включено.

Таймери

Имате възможност да зададете таймери за различни смарт устройства, така че те автоматично да се изключват след определен период. Това е особено полезно за кухненски уреди като микровълновата или тостера. Вместо да следите часовника, можете да бъдете сигурни, че устройството автоматично ще се изключи след определен период от време.

Мониторинг на Електроенергията

Приложението Smart Life проследява потреблението на енергия – но само ако свързаното устройство има функция за мониторинг на енергията, като смарт контакт, контролер и други.

Изисквания и максимални количества

УправлениеОписаниеЛимит
Брой графициМаксимален брой графици, които могат да бъдат създадени за дадено устройство30
Брой домашни устройстваМаксимален брой устройства, които могат да се добавят към дома200
Брой сцениМаксимален брой сцени, които могат да бъдат създадени за дом100
Брой автоматизацииМаксимален брой автоматизации, които могат да бъдат създадени за един дом100
Брой действия на сценатаМаксимален брой действия, които могат да бъдат създадени в сцена150
Брой действия за автоматизацияМаксимален брой действия, които могат да бъдат създадени в сцена за автоматизация150
Брой условия на автоматизацияМаксимален брой условия, които могат да бъдат създадени в сцена за автоматизация10
Брой едновременни влизанияМаксимален брой мобилни устройства, поддържани от един акаунт за едновременно влизане200
Брой домовеМаксималният брой домове, които може да създаде акаунт20
Брой членове на домаМаксимален брой членове, които могат да бъдат добавени към дом20
Брой стаиМаксимален брой стаи, които могат да бъдат създадени за един дом20
Брой стайни устройстваМаксимален брой устройства, които могат да бъдат добавени за една стая50
Брой устройства в групаМаксимален брой устройства, които могат да бъдат добавени към група устройства100
Брой групиМаксимален брой групи, които могат да бъдат създадени за дом20
Брой потребители в споделяне на група устройстваМаксимален брой потребители, с които може да бъде споделена една група устройства20
Брой потребители при споделяне на устройствоМаксимален брой потребители, с които може да бъде споделено едно устройство20
Брой присъединени домовеМаксималният брой домове, към които може да се присъедини акаунт20

Често задавани въпроси за Smart Life App

Tuya vs Smart Life: Кое е по-доброто приложение?
Приложението Tuya често се счита за алтернатива на приложението Smart Life. И двете приложения са разработени от една и съща организация: Tuya Inc – и двете са идентични. Можете да използвате което и да е от тях, но приложението Smart Life е по-популярният избор, затова препоръчваме това. Tuya не поддържа IFTTT, докато Smart Life поддържа интеграцията.

Ще работи ли Sonoff с приложението Smart Life?
Sonoff е конкурент на приложението Smart Life със собствени продукти, също съвместимо за телефони с iOS и Android операционни системи. Поради това Sonoff няма да работи с приложението Smart Life. Можете обаче да намерите решение за това чрез автоматизацията на IFTTT.

Какви устройства работят с приложението?
Приложението Smart Life е едно от най-популярните приложения за смарт устройства и е съвместимо с хиляди устройства. Всеки път, когато проучвате устройство, първо трябва да проверите дали то работи с Smart Life.

Приложението проследява ли потреблението на енергия?
Приложението Smart Life проследява потреблението на енергия – но само ако свързаното устройство има функция за мониторинг на енергията. Ако свързаното устройство има функция за мониторинг на енергията, то ще имате тази информация. Ще виждате колко волта (V) е вашия ток, колко вата (W) в момента консумира вашия уред и други детайли. Също така ще имате данни за дневен, седмичен, месечен и годишен отчет, допълнен с графики и исторически данни.

Как да групирате смарт устройствата си в приложението Smart Life

 • Изберете което и да е устройство, след това горе вдясно натиснете иконата за редактиране и докоснете „Create Group“ (Създай Група).
 • Изберете интелигентните джаджи, които искате да добавите към тази група.
 • Натиснете “Save” и вече сте създали първата си група

Как да премахнете устройство от приложението Smart Life

 • Изберете устройството.
 • Докоснете иконата за редактиране в горния десен ъгъл.
 • Докоснете „Премахване на устройството“.

Начин на свързване към таблото с бушони и бойлера вижте тук.

 - 
Bulgarian
 - 
bg
Czech
 - 
cs
English
 - 
en
Greek
 - 
el
Hungarian
 - 
hu
Italian
 - 
it
Norwegian
 - 
no
Polish
 - 
pl
Romanian
 - 
ro
Swedish
 - 
sv