fbpx

Икономия на електроенергия с Умен термометър и Умен контакт с електромер

Как работи:

Термометърът измерва температурата във вашата стая през определено време, ако сте задали например да включи печката, радиатора ,котлето, термопомпата или климатика когато температурата падне под 18 градуса термометъра при достигане на 18 градуса ще се свърже с вашия умен контакт и ще му подаде сигнал за включване на климатика или печката, при достигане на температурата която сте задали например 21 градуса термометъра ще подаде сигнал към вашия смарт контакт и той ще изключи консуматора ,така ще поддържате комфортна температура и ще пестите много енергия. Също така можете да следите температурата и влажността в стаята и да променяте настройките от вашият телефон. Където и да се намирате може да разберете в дадена стая каква е температурата и влажността. Вместо да оставите цял ден радиатора на ниска температура да грее и като се приберете да е студено и да го увеличите, термометъра ще поддържа зададената от вас температура и влажност в помещението и ще държи уредите изключени когато няма нужда от тях, от там се получава голяма икономия на енергия, при нас измерената икономия е от 3 до 10 киловата на ден на помещение. Ако  сметнете в месеца най ниското 3 киловата ще се получи минимум 90 киловата на месец спестена електроенергия.

Ако се сметне :

Цена на електроенергия 2022г-

Дневна тарифа – 0,24812 лв. (с ДДС) / кВтч.

Нощна тарифа – 0,1425 лв. (с ДДС) / кВтч.

Средна цена на електроенергията за денонощие е равна на 0.19531 лв. за 1 киловат.

От тук като се сметне 0.19531* 90 киловата на месец това е равно на 17.5779 лв спестени на месец при положение че сме заложили само един уред и най малката икономия!

Ако са три уреда(стаи) излиза 17.5779*3 = 52.7337 лв на месец

При тези прости сметки излиза че харчим минимум 52.7337 лв. на месец за нищо.

Тоест можете да изплатите термометъра и умния контакт само за месец и след това се наслаждавате на доста по ниски сметки и конфортна температура. Това че са казали да си държим уредите на трета степен  цял ден за да постигнем икономия са………….. Дали един уред ако гори ток 8 часа когато не сме си в къщи или ще се включва за един час е по икономично?

можете да ги закупите комплект с отстъпка ТУК

Ако се заиграете по дълго и наблюдавате няколко дни кога и защо се включват вашите уреди тогава ще можете да настроите още по прецизно термометъра и икономията ще е още по голяма

Например аз забелязах че през нощта в стаята която спим температурата се покачва до 22 градуса и с термометъра я нагласих от 24.00 до 05.00ч да подържа 17 градуса (най добрата температура за здравословен сън) в 06.00 до 08.00 я направих да е 21 градуса,а след това когато не обитаваме това помещение да спадне на 17 градуса отново.

Хола зададох през нощта да е 17 градуса защото там няма никои през нощта и така нататък….

Абонатите на топлофикация също могат да се възползват от тази екстра!

Всичко това се наричат умни сцени и можете да ги настройвате по ваше желание!

можете да ги закупите комплект с отстъпка ТУК

Функции на уредите

Смарт контакт:

1 можете да включвате и изключвате вашите уреди до 4000 вата от всяко място на земята

2 можете да следите консумацията на вашите уреди в реално време, уреда прави схема ден по ден колко електроенергия сте изхарчили за даден ден. следи напрежение , консумация, ампери и др.

3 Изключва уредите когато се надвиши напрежението над 250 волта, по този начин предпазва електроуредите от изгаряне.

4 можете да настроите таймери, кога да се включат и изключат уредите, пример бойлера вместо цяла нощ да работи ще работи само от 5 до 6 сутринта, достатъчно за да загрее на максимум пак на нощна тарифа, но няма да включва и изключва през 30 мин цяла нощ.

5 можете да го свържете с нашия умен термометър и той да командва умния контакт при каква температура да включва уредите.

6 можете да го споделите със семейството и всеки да може да командва контакта според неговите нужди

7 и още доста функции….

Умен термометър

1 казва на вашия смарт контакт при какви градуси да  включва и изключва вашите уреди

2 прави графика за изменението на температурата във вашето помещение, следите кога и как пада или се покачва температурата.

3 виждате всичко на вашия смартфон в реално време

4 можете да го споделите с цялото семейство

5 настройвате умни сцени кога и защо да включи вашият умен контакт

Захранва се от 2 батерии ААА издържат около 2 години (не са включени в комплекта), лепенка на гърба на 3М здрава, малък и компактен

С тези два уреда при прецизно настройване можете да спестите половината си сметка от електроенергия!

Заключение

Независимо какво ви рекламират че уреда е от финландия, норвегия и тн.,знайте един електрически уред- радиатор, печка, духалка, конвектор ,бойлер и тн. който е 3 киловата отдава топлина 3 киловата, няма как да е по икономичен освен ако не е с компресор и фреон! При горе изброените уреди единствения начин да пестят електроенергия и да ви е конфортно е да не ги ползвате когато не сте си в къщи или да ползвате умните уреди.

Всички уреди са тествани от нас и напълно функциониращи!

Това е от нас, ако нещо не ви е ясно пишете или се обадете. „Технохендс“

Можете да ги закупите комплект с отстъпка ТУК

 - 
Bulgarian
 - 
bg
Czech
 - 
cs
English
 - 
en
Greek
 - 
el
Hungarian
 - 
hu
Italian
 - 
it
Norwegian
 - 
no
Polish
 - 
pl
Romanian
 - 
ro
Swedish
 - 
sv