Свързване на wifi -табло за бойлер.

Ако не сте сигурни какво правите задължително извикайте правоспособен техник!!! Има голяма опасност от токов удар!!!

От вашето табло с бушони идват два кабела,фаза и нула,фазата при допир с фазомер свети,нулата не свети,трябва да определите първо коя жица е фаза и коя нула.

Към бойлера отиват два кабела,също фаза и нула.тях можете да ги определите по няколко начина:

1: преди да откачите жиците от вашето старо табло докоснете с фазомер при включен бойлер за да установите кое е фаза  (фазомера трябва да светне) бележете жицата с лепенка или маркер че е фаза.Направете същото и с нулата допрете фазомера до другата жица (фазомера не свети)това е нула,може да я бележите и нея.

2:ако нямате все още табло ,отворете капака на бойлера вижте коя жица е включена към корпуса на бойлера,обикновено от винта излиза още една жица за заземяване свързана към балона на бойлера,това е нулата,вижте какъв цвят е и погледнете в таблото цвета,най добре е да се прозвънят с мултицет.

Другата жица влиза в платка това е фазата.

Не затваряйте капака на бойлера,след като свържете всичко, с фазомер допрете до вътрешния балон на бойлера и железните изходи за топла и студена вода–фазомера не трябва да свети,ако свети значи сте обърнали жиците,изключете от бушоните и обърнете жиците,включете бушона и повторете процедурата с фазомера и балона на бойлера.Не се къпете ако фазомера свети при допир с балона на бойлера има опасност от токов удар.

След като сте определили със сигурност коя жица е фаза и коя нула можем да започнем:

Първо изключете бушона на бойлера и проверете с фазомер има ли ток на кабелите.Ток не трябва да има (фазомера не свети на никоя жица)

1.Отворете капака с малка отвертка.

2.развийте двата винта и махнете пластмасата.

3.в долната част ще видите букса свържете фазата+ от таблото с бушони към червения кабел и стегнете здраво,същото направете и с нулата – ,свържете я към зеления кабел и стегнете здраво винтовете.

4.в горния край има същата букса,тя е за към бойлера,фазата + от бойлера свържете в червената жица а нулата – свържете към зелената.Стегнете здраво двата винта.

5.включете бушона ,трябва да светне зелена или червена лампа.

6.след като сте изтеглили приложението eWeLink и сте се регистрирали натиснете и задръжте черното копче докато диодите започнат да мигат.

Инструкции за свързване към еWeLink

натиснете на телефона добавяне на устройство и следвайте стъпките,след няколко секунди телефонът ще намери устройството и ще се свърже към него.вече можете да управлявате вашият бойлер от всякъде където имате интернет. пробвайте да го включите и изключите от телефона.Ако всичко работи затворете таблото по обратния ред.

Копчето на таблото стой на 0 ,ако случайно ви прекъсне интернета може да включите принудително бойлера от него.Когато е на 1 бойлера е включен и не може да го изключите през интернет.

Ако не сте сигурни какво правите задължително извикайте правоспособен техник!!! Има голяма опасност от токов удар!!!

Размери: